Podcast #01 – Pierre Olivier

Nedávno k nám do Choketopus Gymu zavítal Pierre Olivier Leclerc z kanadského Tristar Gymu. Pierre je jedním ze žáků Firase Zahabiho, který vychoval řadu vynikajících zápasníků MMA, včetně legendárního šapmpiona organizace UFC – George St. Pierra.

Pierre se momentálně specializuje na No Gi BJJ. Aby trénoval s těmi nejlepšími, rozhodl se pravidelně jezdit cvičit do Renzo Gracie Academy v New Yorku, kde pod vedením Johna Danahera trénuje s naprostou světovou špičkou.

V Choketopus Gymu nám Pierre připravil skvělý seminář na téma „rolling back attacks“. Protože mě více zajímal jeho způsob trénování, rozhodl jsem se s ním udělat delší rozhovor.

V rozhovoru si můžete poslechnout něco o historii No-Gi Grapplingu v Tristar Gymu, trénování v Gi vs No-Gi, o tréninku s Johnem Danaherem, učení ostatních, něco málo ohledně zranění a jak to všechno ve zdraví odtrénovat. Celý rozhovor je přirozeně v anglickém jazyce a kvalita zvuku není žádná sláva. Za to se omlouvám a slibuji, že to na příště budu mít více vychytané.

Posted in Podcast and tagged , , .